Hvor kan du svæveflyve?

Med hele 30 svæveflyveklubber spredt udover Danmark er der ikke langt til nærmeste svæveflyveklub. Svæveflyveklubberne er aktive hver weekend og på helligdage, når det er flyvevejr.

Kig forbi

Alle klubber modtager besøgende med åbne arme. Så er du nysgerrig, har du et mål for din næste søndagsudflugt. På det interaktive kort kan du finde den nærmeste klub.

Svæveflyveklubberne varierer i størrelse og faciliteter. Derfor er det ikke altid den nærmeste svæveflyveklub, der dækker dine behov.

Svæveflyvning i udlandet

Svæveflyvning er en sport, der også dyrkes i resten af Europa. Især i Tyskland er svæveflyvning udbredt, hvilket nok hænger sammen med, at det var her svæveflyvning blev "opfundet" i mellem krigsårene. Og de førende fabrikanter af svævefly ligger i Tyskland. Svæveflyvning er udbredt i hele Europa, så du vil altid kunne finde en svæveflyveklub, uanset hvor du befinder dig.

Går man lidt udenfor Europas grænser svæveflyves der meget i blandt andet Australien, USA, Canada, Sydafrika, Argentina og Chile. Vejret spiller en afgørende rolle for, hvor man kan dyrke svæveflyvning, og i de nævnte lande er vejrforholdene meget gunstige. Rekorden for den længste flyvning er sat i Argentina, hvor det er lykkedes at flyve 3.000 km på én strækflyvning, hvor vejrfænomener i Andesbjergene skabte mulighed for denne flyvning. Rekorden for den højeste flyvning, over 15.000 meter, er sat i USA, hvor vejrfænomener i Rocky Mountains gjorde det muligt.

Svæveflyveklubber:

 

Nordjylland

Midtjylland

Sydjylland

Fyn

Sjælland og Lolland-Falster

Dansk Svæveflyvehistorisk Klub (DaSK)

Klubbens formål er at sikre, at svæveflyvehistoriske værdier bliver istandsat, opbevaret og vedligeholdt på forsvarlig måde. DaSK har rigtig mange veteranfly, som medlemmerne passer rigtig godt på. Desuden har DaSK altid flere restaureringsprojekter igang.

Link til DaSKs hjemmeside

 

Condor Danmark (E-Sport)

Foreningens mål er at støtte og fremme interessen og udførelse af svæveflyvning som e-sport. Som et led heri, har foreningens medlemmer udviklet Danmark 4 landskabet, og fortsætter udvikling af det danske landskab, tilbehør og hjemmeside, som vil gavne foreningens medlemmer og øvrige interesserede. Foreningens medlemmer er en blanding af tidligere og aktive svæveflyvepiloter.

Svæveflyve simulatorprogrammet Condor ”The Competition Soaring Simulator” Er designet til at genskabe den ultimative fornemmelse for svæveflyvning på din PC. Der er lagt en masse energi i at skabe et miljø, der kan sammenlignes med rigtig konkurrence svæveflyvning. Dette betyder at aerodynamik og vejrforhold har været højt prioriteret under udviklingsarbejdet. Resultatet er en forbavsende realistisk flyvning med vejrforhold som er udfordrende.

Link til Condor Danmarks hjemmeside

 

Video - Frederiks første solo

vinge
Fly klar til start på nationalcenteret. Foto: Jacob Thomsen.

Instruktionsvideoer