En kvinde der svæveflyver: Susanne

Portræt af en kvindelig svæveflyvepilot: Susanne Weidinger Jensen


Susanne Weidinger Jensen flyver i Øst-Sjællands Flyveklub og hun læser til maskinmester

Susanne Weidinger Jensen, 22 år, læser til maskinmester på Maskinmesterskolen i København, og hun er i gang med sin femte svæveflyvesæson. Susanne fortæller: ”Jeg har altid gerne villet være pilot, men det har på en eller anden måde været uopnåeligt for mig. Lige indtil en veninde tog mig med ud i Øst-Sjællands Flyveklub”.

Susanne har været fascineret af flyvning siden hun var barn. Og da hun stod på Kongsted Flyveplads og fik prøvet en flyvetur, var hun ikke det mindste i tvivl om, at hun skulle meldes ind i klubben og lære at flyve.

Susanne fandt så også ud af, at svæveflyvning er en meget social sport, hvor sammenholdet er stort og hvor man får sig nogle nye, gode bekendtskaber. I 2015 oplevede hun at være med på sidelinien til verdensmesterskabet for kvinder, som blev afholdt i Danmark. Hun deltog som medhjælper for konkurrenceledelsen og fik nu også gode internationale bekendtskaber udover den fascinerende oplevelse det var at være med i en stor international sportsbegivenhed.

Susanne er i fuld sving med at samle erfaring som pilot, og hun har efterhånden 100 timer i logbogen. Hun har taget hul på uddannelsen som strækpilot, hvor hun nu på egen hånd flyver længere distancer ud over landskabet. Hun begyndte faktisk umiddelbart efter hun bestod den praktiske prøve til svæveflyve certifikatet, da hun tre dage efter fløj en såkaldt FAI 100 km trekant.

Susanne fortæller: ”Der er så mange forskellige udfordringer i svæveflyvning, at det bare er at tage for sig. Man bestemmer selv 100%, og man får rigtig god støtte fra mere erfarne klubkammerater. Jeg har nu to år i træk fløjet med i bagsædet sammen med en af klubbens meget erfarne konkurrencepiloter, Ulrik Eilert, til konkurrencen SUN-AIR Cup, som løber over 2 uger. Det har været enormt lærerigt og virkelig givet mig blod på tanden.”

Susanne mener, at livet i svæveflyveklubben har bidraget positivt til hendes udvikling, ikke kun som pilot men også på mange andre områder.

Susanne fortæller til slut: ”Som svæveflyvepilot er man fuldstændig afhængig af vejret, hvorfor vi også lærer om meteorologi. Nu kan jeg faktisk forudsige vejret som en anden TV meteorolog, men man lærer også at være ydmyg overfor naturen, og man skal hele tiden lære noget nyt. Ikke to flyveture er ens.”

Instruktionsvideoer