Oplev Flyvevåbnet med Danish Air Cadets

Dansk Svævefly Union og Flyvevåbnet har indgået et nyt samarbejde, rettet mod dig som er mellem 13-23 år, og som godt kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan det er at være pilot og arbejde med fly i Flyvevåbnet.
Deltagelse i dette kan måske lette din vej til cockpittet i et af Flyvevåbnets fly.

Samarbejdet har vi valgt at kalde Danish Air Cadets (DAC). Som en del af ordningen får du mulighed for at komme indenfor flyvestationernes hegn og blive klogere på, hvad militærflyvning egentlig indebærer, og hvilke krav der stilles. 

Ordningen vil blandt andet bestå af besøg på Flyvevåbnets flyvestationer, oplæg fra piloter samt specialtilrettelagt teoriundervisning i alt lige fra supersonisk-flyvning til brug af redningshelikoptere og overvågningsflyvning. Alle aktiviteter vil selvfølgelig afholdes sådan, at du sideløbende kan fortsætte med at svæveflyve på lige fod med andre klubmedlemmer.

Som Danish Air Cadet vil du få udlånt en flyverdragt, en pilotjakke og ikke mindst få overrakt en Danish Air Cadet flyvervinge, som udleveres på en af Flyvevåbnets lokationer efter din første soloflyvning i et svævefly.

Deltagelse i DAC er gratis, du betaler for dine aktiviteter i svæveflyveklubben som andre medlemmer af klubben. Tilmelding vil igennem hele forløbet være frivillig, og der er ingen krav om, at du efterfølgende skal tilslutte dig det danske forsvar.